• Roy Nordli

De fleste har 200 reklame apper på PCen som reduserer hastighet og batteritid med 20%

Ønsker du å fjerne målrettet reklame i nettleseren din for å øke hastigheten og sikre ditt personvern?

Etter GDPR har man rett til å reservere seg mot reklame, men det kan i praksis være vanskelig å trekke tilbake en aksept for persontilpasset reklame som allerede er gitt.

Alle store leverandører av tjenester på nett som Google, Facebook, Microsoft og Apple har tjenester for å fjerne reklame slik at man slipper å kontakte alle man har gitt aksept til.


Desverre er det mange sider du må gå inn på for å velge bort reklame, men er kanskje den eneste løsningen dersom du mener reklamen på din nettleser er i strid med GDPR.


Her er nyttige linker du kan gå inn på for å fjerne persontilpasset reklame:


http://www.networkadvertising.org/choices/#completed

http://preferences-mgr.truste.com/

http://www.youronlinechoices.com/nor/

http://www.aboutads.info/choices/#completed


Vær oppmerksom på at om du fjerner reklamen, fjerner du også nyttig informasjon som de trenger for å gi deg gode tilbud!


Det positive er imidlertid at du vil fjerne minst 200 sporings-apper på din PC, som igjen trolig vil gjøre din PC 20% raskere og dessuten få lenger oppetid på bærbare PC'er.


SLÅ PÅ SPORINGSBESKYTTELSE


I tillegg kan du også gå inn på "Åpne meny" opp i høyre hjørne på din nettleser, og velge Personvern og sikkerhet i høyre meny.


Rull ned til Sporingsbeskyttelse.


Sporing er en innsamling av dine nettleserdata fra flere nettsider. Sporing kan brukes til å bygge en profil, og for å vise innhold basert på surfingen din og din egen personlige informasjon.


Huk ut "Alltid" for Bruk sporingsbeskyttelse til å blokkere kjente sporer.


Gratulere!


Eksterngransking håper at du får en "sporingsfri aften", og at du slipper å kjøpe ny PC på grunn av at den gamle går "tregt" pga. sporing og monitorering på din PC.


Ved å bruke 10 minutt på ovennevnte vil de fleste få en PC med bedre ytelse og mindre sporing. Du oppfordres til å lese veiledningen før du slår av sporingsbeskyttelse da det kan medføre at enkelte websider ikke fungerer som før.

Copyright © Investigation Group Norway Co 2021. All Rights Reserved

  • Logo Norsk Sertifisering
  • økokrim
  • YouTube
  • Linkedin oss